Myllyn paras leipäkoulu jatko 5/7

Tällä kertaa vuorossa on täytettyjen patonkien tekemistä. Haaveena on ollut hommata oikea patonkipelti, mutta vielä tämän kerran mennään ihan normaalilla uunipellillä. Hyvin onnistui siinäkin!

Kaura-porkkanapatonki

3kpl, n. 20 cm pitkiä

3 dl vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 6 dl Durumvehnäjauhoja

täyte:
50g voita sulatettuna
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl porkkanaraastetta
6 valkosipulinkynttä
2 tl yrttisuolaa


Tarvittavat ainekset


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola.
Alusta durumjauhoilla ja lisää öljy alustuksen loppupuolella.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.


Valmista täyte. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Yrttisuolan jouduin tekemään itse laitoin sinne rosmariinia, timjamia ja provencalen yrttisekoitusta.


Kauli kohonnut taikina ohkaiseksi neliön muotoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan päälle ja rullaa
samalla tavalla kun korvapuustien tekemisessä. Tee rullien pintaan viillot niin patongit eivät repeile uunissa. Voitele vedellä.


Ripottele patonkien pinnalle vielä kaurahiutaleita.


Laita uuninkestävään astiaan n.2dl vettä ja laita se uunin alaosalle. 
Paista 225-asteisessa uunissa n.20 min. 


Älä peitä kypsää patonkia.


Patongit oli erilaisella tekniikalla tehty kun mitä olen tottunut, mutta silti helppoja ja mukavia tehdä. Lopputulos oli kaunis kerroksittainen rulla josta pilkotti porkkanaa välistä. Maku oli aivan taivaallinen. Niin se vain oli että tästä tulee hyvin luultavasti meidän perheen vakio patonkiresepti. Täytteiden kanssa voi hieman leikitellä, koska väliin nyt voi laittaa aikalailla kaikkea mistä vaan pitää. Pitänee siis lähteä patonkipelti ostoksille seuraavana !

#myllynparas #leipäkoulujatko #patongit

~neve

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myllyn paras leipäkoulu jatko 3/7

Tästä se lähtee!

Myllyn paras leipäkoulu jatko 4/7