Myllyn paras leipäkoulu jatko 3/7
Nyt ollaankin jännän äärellä. Pääsin tänään leikkimään väreillä ja mauilla sämpylöiden suhteen. Olen aina miettinyt kun punakaalilla ja punajuurella värjätään ruokia että vaikuttaako se makuun niin nyt pääsin kokemaan asian itse. Sämpylöistä tuli ihanan raikkaan ja erikoisen näköisiä. En sitten tiedä että onko ne houkuttelevan näköisiä vai eikö ihmiset ole niin innokkaita maistelemaan niitä kun ovat epäileviä maun suhteen ulkonäön perusteella.
Kahden värin sisarussämpylät
16 kpl
200g Punajuuri-perunasosetta tai 150g Pakastepinaattia
3,5dl vettä tai kasvismehua
35g Hiivaa
2tl Suolaa
1rkl Siirappia
5dl Sämpyläjauhoja
5dl Hiivaleipäjauhoja
1dl Kauralesettä
30g Voita
Pinnalle:
Kauralesettä
Kahden värin sisarussämpylät
16 kpl
200g Punajuuri-perunasosetta tai 150g Pakastepinaattia
3,5dl vettä tai kasvismehua
35g Hiivaa
2tl Suolaa
1rkl Siirappia
5dl Sämpyläjauhoja
5dl Hiivaleipäjauhoja
1dl Kauralesettä
30g Voita
Pinnalle:
Kauralesettä
Tarvittavat ainekset
Tee kaksi taikinaa (kumpikin omaan 3,5dl nestemäärään) Sekoita sose ja pinaatti omaan neste määrään.
Lämmitä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, suola ja siirappi.
Alusta jauhoja ja leseitä lisäten taikinaksi. Lisää pehmeä rasva loppupuolella.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja asettele ne pellille vierekkäin niin että ne kohoavat kiinni toisiinsa.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kauralesettä.
Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Pidin sämpylöitä turhan kauan uunissa niin pinnasta tuli hieman ruman värinen, mutta voin kertoa että maku oli silti kohdallaan! Sämpylöissä maistui pieni vivahde pinaatista ja punajuuresta mutta nekään ei maistunut liikaa. Pitää ruveta enemmän leikkimään ainesosilla ja mauilla leipien teossa niin ei tiedä millaisia hyviä yhdistelmiä sitä löytyykään.
Punajuuri-perunasosetta jäi yli paketista 300g. Pakkasesta löysin pussin kukkakaalia niin käytin ylijääneitä ainesosia hyväksi ja taioin vielä ohelle kukkakaali-punajuurisosekeiton. Mukava kolean alkutalvi-illan ruoka.
En malta odottaa seuraavaa leivontahetkeä.
#myllynparas #leipäkoulu #jatko
~Neve





Kommentit
Lähetä kommentti