Myllyn paras leipäkoulu jatko 1/7

Jatkokurssi alkaa rieskojen tekemisellä mihin tehdään juuri tekeytymään. Joskus on tullut tehtyä normaaleja rieskoja niin nyt on hyvä vertailla miten paljon juuren kanssa tekemällä tulee makuun eroa. Mutta sitten itse asiaan. Tein taikinan itse kolminkertaisena koska halusin käyttää koko hiivakuution.

Porkkana-Ruisrieskat juureen

9 kpl

1 dl piimää
1 dl vettä
2 tl hiivaa
1,5 dl ruisjauhoja
1 rkl hunajaa

2 dl porkkanaraastetta
1 tl suolaa
1 dl kaura-ruishiutaleita
1,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja

pinnalle:
kaura-ruishiutaleita


Tarvittavat ainekset


Sekoita kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva hunaja. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä 1 vrk.


Lisää seuraavana päivänä loput ainekset ja ota taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.


Painele mataliksi leipäsiksi ja ripottele pinnalle kaura-ruishiutaleita.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min


Rieskat olivat ohjeen mukaan tehtyinä ehkä liian suolaisia minun ja miehen makuun joten sitä kannattaa maistaa ja laittaa ehkä hieman vähemmän aluksi. Valmiista taikinasta valitettavasti unohtui kuva ottaa kun olin niin tekemisen meiningissä. Minulla oli ongelmana se että en oikein tienny millo rieskat on kypsiä joten ne oli hieman kauemmin uunissa kun mitä ohjeessa sanottiin kun 15 min jälkeen tuntui että ne oli vielä raakoja sisältä.

Yhden pellin onnistuin polttamaankin kun viimeiset rieskat oli uunissa ja keskityin johonkin aivan muuhun niin ne sit unhotu sinne. Muuta siitä sitten myöhemmin lisää. Teen joskus päivityksen kaikista epäonnistumisista ja kompastuskivistä kuvien kera. 

Ensi kerralla sitten teemme hiivaleipää. 

#myllynparas #leipäkoulu #jatko

~neve

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myllyn paras leipäkoulu jatko 3/7

Tästä se lähtee!

Myllyn paras leipäkoulu jatko 4/7