Myllyn paras leipäkoulun alkeet 2/3

Seuraavaksi tulikin sitten ihan uusi tuttavuus.

Graham-sämpylät

27 kpl

5 dl Maitoa
50g Hiivaa
2 tl Suolaa
1 rkl Siirappia
4 dl Grahamjauhoja
8 dl Vehnäjauhoja
0,5 dl voisulaa


Tarvittavat ainekset


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola, siirappi ja grahamjauhot
Anna turvota 5 min.


Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa.
Anna kohota kaksin kertaiseksi.



Leikkaa taikinasta pieniä paloja. Tee tankoja ja solmi löysiä rullia.
Anna kohota pellillä ennen paistamista.
Paista 225 asteessa 10-15 min.


Tähän mennessä ehkä parhaita sämpylöitä mitä oon tehny. Helppo tehä ja ohjeen mukaan kun tekee tulee ihanan pehmeitä sämpylöitä ja vielä pari päivää tekemisen jälkeenkin pysyy pehmeinä ja tuoreen tuntuisina sekä makuisina. Ensimmäistä kertaa onnistuin tekemään myös solmun muotoon niin että ne vielä uunista tullessakin näyttää solmuilta. Tärkein mitä pitää sämpylöitä tehdessä muistaa on, että malttaa kohottaa huolella ja ajan kanssa. 

Nam.

Ensi kerralla kokeillaan sämpylöitä niin että taikina tehdään kylmään nesteeseen ja annetaan kohota yön yli jääkaapissa.
#myllynparas#leipäkoulu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myllyn paras leipäkoulu jatko 3/7

Tästä se lähtee!

Myllyn paras leipäkoulu jatko 4/7